Met trots presenteren wij de nieuwe versie van de TUNIX/CloudProxy 2.0. Deze nieuwe versie van de TUNIX/CloudProxy bieden wij u kosteloos aan. De TUNIX/CloudProxy is de software die u lokaal op een Windows-systeem draait om de communicatie tussen de TUNIX/Authenticatieservice en uw eigen LDAP/AD te realiseren. 

Veiliger 
De nieuwe TUNIX/CloudProxy is veiliger doordat het relatief onveilige radiusprotocol niet meer over het Internet gaat maar lokaal staat. Communicatie naar TUNIX verloopt via een webservice met sterke encryptie. Dit zorgt er voor dat wij de service naar een failover kunnen verhuizen zonder dat u hier iets voor hoeft te doen. 

Eenvoudiger en krachtiger in beheer 
Via LDAP kan eenvoudig geregeld worden wie wel en wie geen toegang heeft. Daarnaast kan ook aangegeven worden wie zich hiervoor wel of niet dient te authenticeren en of dit wel of niet middels 2FA dient te gebeuren. De nieuwe TUNIX/CloudProxy kunt u eenvoudig zelf installeren. U kunt er echter ook voor kiezen om deze turnkey opgeleverd te krijgen door onze professionals. 

GUI 
Binnen de GUI is het mogelijk om zelf gebruikers te deblokkeren (waar u tot nu toe TUNIX voor moest bellen), upgrades uit te voeren en remote tests uit te voeren voor gebruikers. 

Webservice 
Voor de nieuwe functionaliteit is ook het Webservice-interface uitgebreid met nieuwe functies. Als u dat interface al gebruikt voor de integratie van TUNIX/Authenticatieservice in uw eigen toepassing, dan treft u hier de aangevulde specificaties van de webservice. 
Naast bovenstaande voordelen biedt de nieuwe TUNIX/Cloudproxy ook:

  • Ondersteuning voor locale users in sqlite database
  • Support voor UPN notatie
  • Flexibele koppeling naar meerdere active directory’s