Over TUNIX

TUNIX Digital Security levert al ruim 25 jaar een volledig dienstenpakket op het gebied van netwerkbeveiliging. Wij bieden een unieke combinatie van ontwerp, implementatie en beheer van hoogwaardige Internet security-oplossingen. Omdat iedere bedrijfssituatie uniek is en specifieke eisen stelt, leveren wij flexibele security oplossingen die op iedere bedrijfssituatie kunnen worden afgestemd. Bovendien is het mogelijk om deze systemen, 24 uur per dag 7 dagen per week, door ons te laten beheren en bewaken. Naast netwerkbeveiliging kunt u bij TUNIX ook terecht voor consultancy, ISO27001 begeleiding en Security Awareness trainingen.

Profiel

TUNIX neemt u met haar Managed Firewall Service de zorg van netwerkbeveiliging uit handen zodat u zich met uw eigen business bezig kunt houden. Graag stellen wij de disciplines aan u voor die aan deze belofte wereldwijd invulling geven.

TUNIX is een zelfstandige vennootschap met netwerk security diensten als kerncompetentie. De activiteiten zijn ondergebracht in twee business units:
TUNIX Security Services (TSS) is de projectorganisatie. Deze biedt u de volgende diensten: consultancy, audit, project en implementatie services. 
Filosofie: TUNIX topconsultants leveren security-advies van het hoogst denkbare niveau en met een “no nonsense” filosofie. Onze gecertificeerde netwerk security adviseurs kennen de praktijk en werken dagelijks in het spanningsveld tussen functionaliteit en security.
TUNIX Firewall Beheer (TFB) is de beheersorganisatie die voor installaties over de hele wereld zorgdraagt voor de invulling van SLA’s met betrekking tot bewaking, beheer en exploitatie van security binnen security infrastructuren. Deze unit zorgt ook voor het beheer van de service centra waar wij co-locatie faciliteiten exploiteren. 
Filosofie: onze oplossingen kenmerken zich door een combinatie van hoge security, ruime functionaliteit en uitzonderlijke schaalbaarheid. Dichtzetten is geen kunst, verantwoord doorlaten in de hectiek van business opportunities is de uitdaging.

Ontstaan van TUNIX

De universiteit van Nijmegen is van oudsher een bolwerk van UNIX- en Internet-expertise. In het midden van de jaren ’80 kwam daar AT Computing uit voort. TUNIX is begin jaren ’90 als consultancy bedrijf voortgekomen uit AT Computing.
Door deze achtergrond beschikken wij over uitgebreide ervaring op het gebied van UNIX en Internet en het overdragen van kennis op deze gebieden. Bovendien zorgen onze banden met de universiteit er voor dat we steeds bovenop de laatste ontwikkelingen zitten.
De eerste jaren was TUNIX vooral een projectorganisatie die consultancy leverde op het gebied van TUNING en UNIX. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot de grootste specialist op het gebied van managed firewall services, computer netwerk beveiliging en opleidingen op het gebied van computer netwerken met gewaardeerde klanten in het MKB en indrukwekkende internationale klanten.

TUNIX ISO27001 gecertificeerd

TUNIX Digital Security is ISO27001 gecertificeerd voor informatiebeveiliging. Het verkrijgen van dit ISO certificaat is de bevestiging dat wij voldoen aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging. De certificering is uitgevoerd door Dekra in een intensief traject van meerdere weken. Zij hebben controles uitgevoerd op onze processen, documentatie en het managementsysteem. Daarnaast zijn onze medewerkers uitgebreid getoetst op het in de praktijk brengen van het informatiebeveiligingsbeleid.

ISO27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging management, gericht op het continu managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiligingsrisico’s. TUNIX heeft de ISO27001 norm geïmplementeerd voor al haar Managed Service diensten. Alle daarbij toegepaste en ondersteunende informatiesystemen en processen zijn uitgebreid geanalyseerd en getoetst op veiligheid, volledigheid en controleerbaarheid.Opdrachtgevers en partners van TUNIX ondervinden ook grote voordelen van deze certificering, omdat het hen de garantie geeft dat ze samenwerken met een leverancier die de informatiebeveiliging aantoonbaar op orde heeft. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van informatiebeveiliging of het ISO27001 certificeringstraject? Neem dan contact met ons op.

TUNIX/Authenticatie Service

De TUNIX Authenticatie Service is de meest gebruiksvriendelijke vorm van sterke authenticatie in de vorm van SMS- of App-Authenticatie. TUNIX biedt deze vormen van sterke authenticatie aan als een dienst. Het voordeel hiervan is dat u geen onderhoud heeft aan het systeem en er geen extra appliance voor nodig is. U hoeft ook geen abonnement met een provider af te sluiten en de dienst heeft een hoge beschikbaarheid omdat deze volledig redundant is uitgevoerd. Daarnaast betaalt u binnen uw bundel een vast bedrag per gebruiker per maand, wat zorgt voor een voorspelbaar kostenmodel. De bundel kan bestaan uit een mix van zowel SMS- als App-gebruikers. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows.