kasteelsessie

Gemeenten, bedrijven, ziekenhuizen en zorginstellingen worden steeds vaker bedreigd door cybercriminelen en zijn meestal onvoldoende daartegen beveiligd. Bestuurders en management staan voor nieuwe uitdagingen: een toename van lekken van privacygevoelige informatie, en aanvallen van criminelen met ransomware. In de zorg bestaat vaak een gebrek aan bewustwording en beveiligingsmaatregelen en er is grote behoefte om de cyberveiligheid structureel en integraal aan te pakken.

Parcival biedt samen met haar samenwerkingspartners en specialisten Hoffmann en TUNIX Digital Security niet alleen een uitgebreid pakket trainingen en opleidingen, maar ook, onder de naam ‘Kasteelsessies’, een aantal inspirerende en interactieve bijeenkomsten die gewijd zullen zijn aan cyberveiligheid.

Op 13 april jl. heeft de eerste sessie plaatsgevonden. Drie specialisten gaven inzicht in de juridische, organisatorische, technische en menselijke aspecten van een structurele aanpak tegen cyber dreigingen. Het was een mooie interactieve bijeenkomst en we kijken uit naar de volgende kasteelsessie.

kasteelsessie

13:00 – 13:30 uur
Ontvangst

13:30 – 13:40 uur
Opening en welkom door de dagvoorzitter

13:40 – 14:20 uur
Spreker 1: Annieke Rosier

14:20 – 15:00 uur
Spreker 2: Ronald Pikkert

15:00 – 15:20 uur
Pauze

15:20 – 16:00 uur
Spreker 3: Inge Wetzer

16:00 – 16:15 uur
Conclusie & afsluiting door de dagvoorzitter

16:15 – 17:30 uur
Borrel & speeddates

Annieke Rosier
Annieke Rosier heeft 25 jaar bedrijfs-fiscaal juridische werkervaring in de commerciële en semi publieke sector. Tot voor kort was zij Secretaris Raad van Bestuur bij een grote verpleeghuisorganisatie. Vanaf eind 2016 is zij lid Raad van Commissarissen bij woonstichting Vechthorst en gevestigd als adviseur voor raden van bestuur op het gebied van governance en gegevensbescherming in de zorg.

Annieke Rosier neemt u mee in de juridische aspecten van cyberveiligheid. Wat is cyberveiligheid eigenlijk? Hoe bestuurt u uw organisatie op cyber? Kan je als organisatie compliant zijn in een woud aan regels?

Annieke vertelt een helder verhaal en u gaat naar huis met een checklist.

Ronald PikkertRonald Pikkert is mede-oprichter en directeur van TUNIX Digital Security. TUNIX is, al ruim 25 jaar, een full service partner op het gebied van Digital Security Diensten. TUNIX verzorgt de implementatie en het beheer van Managed netwerkbeveiligings-oplossingen en biedt opleidingen en advies op het gebied van netwerkbeveiliging. Ronald heeft de ontwikkelingen van Internet Security sinds de begin jaren ’90 vanuit zowel technisch-, economisch- als business-perspectief van nabij meegemaakt.

inge wetzerInge Wetzer is sociaal psycholoog cybersecurity bij Hoffmann. Studeerde economische psychologie en promoveerde vervolgens in de sociale psychologie met een proefschrift over negatieve word-of-mouth communication. Inge heeft bijna 10 jaar bij TNO gewerkt en daar gedragsverandering en – beïnvloeding bestudeerd in het werkveld van Defensie en maatschappelijke Veiligheid, waaronder cybersecurity. Werkt bij Hoffmann aan programma’s die ertoe leiden dat mensen zich cyberveilig gaan gedragen. Dit gaat dus verder dan awareness, omdat het zich richt op de daadwerkelijke gedragsverandering van medewerkers in een organisatie.