Wat moet ik allemaal regelen om mijn IT-omgeving IPv6 ready te krijgen?

Dit is een vraag die bij veel IT-managers door het hoofd spookt, waarna ze zichzelf geruststellen met de gedachte dat het zo’n vaart niet loopt. Maar zou het niet een geruststellende gedachte zijn als u een concreet beeld heeft van wat u te wachten staat tegen de tijd dat het ook voor uw organisatie gaat spelen?

IPv6 zal de wereld van uw beheerders op de kop zetten. Kennis over het protocol, routering en de gebruikte tooling is voor IPv6 niet meer bruikbaar. Ervaring en feeling moet opnieuw worden opgebouwd.

TUNIX heeft een Quickscan IPv6 ontwikkeld waarmee we u inzicht kunnen geven in de eenvoud of complexiteit van een toekomstig project waarin u publieke Internet-diensten wilt aanbieden aan partijen die u via IPv6 willen benaderen. De IPv6 Quickscan heeft de vorm van een consult, waarna u een rapport ontvangt met daarin:

  • de inventarisatie van voor IPv6 relevante netwerkdiensten
  • de inventarisatie van de netwerk componenten die be├»nvloed worden
  • de inventarisatie van eventuele knelpunten, zoals apparatuur of ISP diensten
  • mogelijke oplossingen en alternatieven die u zou kunnen kiezen
  • een stappenplan voor de implementatie van IPv6

Bent u al zover dat u wilt migreren naar IPv6, dan helpen onze consultants u graag met de realisatie en kunnen we uw medewerkers ‘on the job’ trainen.

Wilt u weten wat TUNIX voor u kan betekenen met betrekking tot het uitvoeren van een IPv6 Quickscan of de migratie van IPv4 naar IPv6? Neem dan contact met ons op.