IMC Weekendschool geeft aanvullend onderwijs aan jongeren tussen tien en veertien jaar uit sociaal economische achterstandswijken. IMC Weekendschool wil haar leerlingen een breed beeld van de wereld laten zien en bovendien bijdragen aan een allround character education. Dit doen we door de (toekomst)perspectieven van de leerlingen te verbreden, hun zelfvertrouwen te vergroten en hun gevoel van verbondenheid met de Nederlandse samenleving te versterken.

De weekendschool daagt haar leerlingen uit hun grenzen te verleggen, verder te kijken, meer te durven en te doen. Doel is dat leerlingen goed geïnformeerd in het leven staan, een beeld krijgen van wat de maatschappij te bieden heeft en welke mogelijkheden er voor hen zijn. Ze leren niet ‘voor later’ maar wat ‘later ‘is.

TUNIX heeft vorig jaar de IMC Weekendschool ondersteund door een aantal collegedagen te verzorgen. Dit is aan beide kanten erg goed bevalllen. TUNIX heeft daarop besloten om ook dit jaar de Weekendschool te steunen. Wij bieden de Weekendschool ondersteuning middels een financiële bijdrage en zullen wederom een aantal collegedagen in het weekend verzorgen.

TUNIX heeft een groot variëteit van kennis en expertise in huis. De samenwerking is dan ook voor de IMC Weekendschool een prachtige bijdrage van gepassioneerde, bevlogen professionals die de leerlingen zullen inspireren voor hun vakgebied.