Steeds meer organisaties zien de noodzaak in van een goed informatiebeveiligingsbeleid. Vaak weten deze organisaties echter niet waar ze moeten beginnen, waardoor een dergelijk beleid moeizaam of niet van de grond komt. De vraag is dus: hoe zet ik een goed informatiebeveiligingsbeleid op, die past binnen mijn organisatie? TUNIX helpt u graag op weg. Wij onderscheiden ons door de grote pijnpunten te elimineren en het begin van een informatiebeveiligingsbeleid neer te zetten. Hierna kunt u de rest zelf doen, al dan niet met begeleiding van TUNIX. Een informatiebeveiligingsbeleid bestaat uit verschillende onderdelen zoals een security policy, een acceptable use policy, risico inventarisaties, audits en security controls. De inrichting is afhankelijk van de standaarden die u nastreeft en het risicoprofiel van uw organisatie.

Borgen en monitoren

Naast het opstellen en implementeren van informatiebeveiliging en beleid zijn we als organisatie ook expert in het borgen en monitoren van informatiebeveiliging. Verankeren van informatie binnen de organisatie en in diverse rapportages verwerken van de indicatoren is voor ons bekend, u kunt steunen op onze ervaring met prestatie-indicatoren en kritieke succesfactoren. Daarnaast kunnen we de interne auditfunctie inrichten en eventueel uitvoeren.

Onze aanpak kenmerkt zich door een praktisch karakter wat resulteert in een handzame en overzichtelijke oplossing. Wilt u weten wat TUNIX voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.