024-3455000 info@tunix.nl

Informatiebeveiligingsbeleid

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak in van een goed informatiebeveiligingsbeleid. Vaak weten deze bedrijven echter niet waar ze moeten beginnen, waardoor een dergelijk beleid moeizaam of niet van de grond komt.

De vraag is dus; hoe zet ik een goed informatiebeveiligingsbeleid op? TUNIX helpt u graag op weg. Wij onderscheiden ons door de grote pijnpunten te elimineren en het begin van een informatiebeveiligingsbeleid neer te zetten. Hierna kunt u de rest zelf doen, al dan niet met de begeleiding van TUNIX.

Informatiebeveiligingsbeleid bestaat uit verschillende onderdelen zoals een security policy, een acceptable use policy, risico inventarisaties, audits en security controls. De inrichting is afhankelijk van de standaarden die u nastreeft:

  • Gartner Group: EISA (2006)
  • Architecture: TOGAF, NORA, SOA
  • Modeling: Archimate, UML, BPMN, ER
  • IT Governance: ISO 20000, ITIL, COBIT

TUNIX ontwerpt en implementeert zowel de administratieve organisatie als benodigde technische controls. Onze aanpak kenmerkt zich door een praktisch karakter wat resulteert in een handzame en overzichtelijke oplossing.

Wilt u weten wat TUNIX voor u kan betekenen met betrekking tot het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid? Neem dan contact met ons op.